UNIVERS T
Rent a car Cluj
Inchirieri Auto Romania
Rent a car BDV.BestautoSixt

Obiective turistice din împrejurimi

Castelul Bonțida

Castelul Bonțida

În anul 1387, regele Sigismund de Luxemburg a donat familiei Banffy domeniul de la Bonțida. Pe acest domeniu familia Banffy va ridica un complex de edificii în stil renascentist. Ulterior, în secolul al XVIII-lea, nucleul acestui complex de clădiri a fost extins în stil baroc și mai târziu, în secolul al XIX-lea, în stil romantic.

 

Proprietarii castelului au fost evacuați de trupele germane în timpul celui de-al doilea război mondial, castelul fiind folosit în acea perioada pe post de spital militar.La sfârșitul războiului, trupele germane ... --> mai multe

Cheile Turzii

Cheile Turzii

Au o lungime de 2.900 m și o înălțime a pereților de până la 300 m. Cheile ocupă o suprafață de 324 ha și s-au format prin erodarea rocii de calcar jurasic de către râul Hășdate. Cheile Turzii oferă un peisaj carstic de o rară sălbăticie: stânci înalte și abrupte, creste ascuțite, turnuri de piatră, vâlcele pietroase, grohotișuri, arcade etc. Conține peste 1.000 de specii de plante și animale, dintre care și unele reprezentând elemente rare, cum e acvila de stâncă.

Salina Turda

Salina Turda

Exploatarea sării a început în zonă din perioada romană. La începutul secolului al XVIII-lea, minele de sare de la Turda erau cele mai importante mine de sare din Transilvania. Salina Turda constituie astăzi un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelentă de conservare a lucrărilor miniere și a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au făcut ca istoria și legenda să se împletească armonios aici.

Salina este iluminată integral. Microclimatul salinei ... --> mai multe

Cascada Răchițele

Cascada Răchițele

Cascada Răchițele numită și Vălul Miresei este situată pe Valea Stanciului în apropiere de satul Răchițele (Munții Apuseni). Cascada are aproximativ 50 de metri înălțime, pe 2 trepte și este situată la o altitudine de aproximativ 1000 m.


Legenda spune că o mireasă a căzut de pe stânci, voalul rămânându-i agățat. Nuntașii au plâns-o pe mireasă iar în locul respectiv s-a format cascada "Vălul Miresei". Este una dintre cele mai frumoase cascade din România; iarna peretele stâncos îngheață devenind ... --> mai multe

Castrul roman Potaissa

Castrul roman Potaissa

Cel mai important monument istorico-arheologic al oraşului Turda este castrul roman Potaissa al Legiunii a V-a Macedonica, de pe platoul numit Dealul Cetăţii. Castrul a fost construit de către această legiune în anul 168.


Castrul roman Potaissa din Turda este înscris pe lista monumentelor istorice din judeţul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional din România în anul 2010 (cod LMI CJ-I-s-A-07208).


Începerea conflictelor marcomanice au determinat Roma ... --> mai multe

Lacul Fântânele

Lacul Fântânele

Lacul Beliș-Fântânele este un lac artificial de acumulare, situat în vestul județului Cluj, în partea nordică a Munților Apuseni, la punctul de întâlnire între Munții Gilăului (est), Munții Vlădeasa (vest) și muntele Mare (sud). A fost amenajat în perioada 1970 - 1974 cu scop hidroenergetic, pe cursul râului Someșul Cald. Are o suprafață de 9,8 kmp și o lungime de 13 km, fiind situat la o altitudine de 990 m.