Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj susține și în 2017 Programul “Școala Altfel”

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj susține și în 2017 Programul “Școala Altfel” oferind posibilitatea elevilor de a cunoaște și de a se familiariza cu fascinanta lume a aviației. 

În lunile februarie și martie 2017 au trecut pragul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj 274 de școlari și preșcolari, de la 9 unități de învățământ din județul Cluj.

Au vizitat aeroportul clujean, copiii  de la Grădinița Specială Cluj-Napoca și elevii de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere, Fundația Creștină „Diakonia”, Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”, Liceul Teologic Baptist „Emanuel” și de la Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca.

 

 

În cadrul turului de vizitare, celor mici le-au fost prezentate terminalele aeroportului. Apoi, aceștia  au efectuat controlul de securitate și au ajuns pe platformă, unde personalul de specialitate le-a oferit  informaţii cu privire la funcţionarea echipamentelor aeroportuare. Elevilor le-a fost explicat modul în care se desfășoară activitatea pe platforma de parcare aeronave, pe calea de rulare și au asistat la câteva aterizări și decolări. 

 

  

 

Turul de vizitare al aeroportului va continua pentru cei interesați și în lunile următoare. De altfel, Aeroportul Cluj  susține educația și răspunde în mod favorabil intereselor și preocupărilor copiilor de a se familiariza cu activitățile din domeniul aviației civile.

Le  mulțumim elevilor și profesorilor care au ales Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj printre activitățile lor școlare din cadrul programului “Școala Altfel” și de asemenea, mulțumim și colaboratorilor care au susținut buna desfășurare a tururilor de vizitare.