UNIVERS T
Rent a car Cluj
Inchirieri Auto Romania
Rent a car BDV.BestautoSixt

Comunicat de presă:Proiecte pe fonduri nerambursabile

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a organizat în data de 24  decembrie 2019 o Conferință de Presă la care au participat, membrii Consiliului de Administrație al Aeroportului Cluj, consilieri județeni, senatori și directorii aeroportului.

În cadrul conferinței au fost prezentate două proiecte de importanță majoră pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, ca urmare a semnării contractelor de finanțare din fonduri nerambursabile prin programul POIM.

Ministrul Transporturilor, domnul Lucian Bode și Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, domnul David Ciceo  au semnat vineri, 20 decembrie 2019, la București, cele 2 contracte de finanțare, având ca obiectiv de investiție o nouă cale de rulare și echipamente de detecție explozibil. Valoarea totală a fondurilor nerambursabile aprobate pentru cele două proiecte este de aproximativ 44 milioane de lei.

Astfel, proiectul “Cale de rulare paralelă cu pista” are ca obiectiv principal dezvoltarea infrastructurii de transport a Aeroportului International Avram Iancu Cluj. Valoarea totală a contractului pentru proiectul Calea de rulare paralelă cu pista este de 63.303.561 lei (fără TVA),  din care valoarea de aproximativ 28 milioane lei va fi suportată din fonduri nerambursabile.

Pentru proiectul Echipamente de detecție explozibil standard 3 de tip CTX valoare totală a investiției este de 19.574.940 de lei (fără TVA), din care aproximativ 16 milioane lei va fi acoperită din fonduri nerambursabile. Prin implementarea acestui proiect vor fi imbunătățite condițiile de securitate a pasagerilor și a angajaților care își desfășoară activitatea în perimetrul aeroportuar și va duce la scăderea timpilor de procesare a pasagerilor și a bagajelor.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj este al doilea aeroport al țării ca număr de pasageri, iar pentru 2019 se estimează că traficul va depăși 2,9 milioane  de pasageri.

   

Biroul Relații Publice

Copyright © 2020. Toate drepturile rezervate. GDPR