CONDIȚII DE CĂLĂTORIE PENTRU PASAGERI !

Măsuri de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS CoV-2

Stimați pasageri,

Pentru siguranța dumneavoastră și pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2, vă rugăm să respectați următoarele măsuri:

  • – Păstrați distanța de minim 1 metru și jumătate față de ceilalți pasageri
  • – În incinta aeroportului vă rugăm să purtați masca, astfel încât, aceasta să vă acopere gura și nasul
  • – Folosiți aparatele de igienizare a mâinilor amplasate în terminalele aeroportului
  • – Respectați traseele de deplasare către birourile de check-in, controlul de Securitate și controlul documentelor
  •  

Condiții de călătorie

În contextul generat de pandemia de Covid-19 :

  – la plecarea din țară, vă recomandăm să consultați pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe unde puteți găsi informații privind necesitatea prezentării unui test Covid-19 negativ și alte condiții de călătorie impuse în țările de destinație (link:  https://www.mae.ro/travel-conditions ).  

  – la întoarcerea în țară, vă recomandăm să urmăriți comunicările oficiale ale instituțiilor statului referitoare la condițiile de călătorie. Informații găsiti  site-ul Ministerului Sănătății (link: http://www.ms.ro/ ), site-ul Ministerului Afacerilor Interne (link: https://www.mai.gov.ro/ ) sau site-ul Institutului Național de Sănătate Publică (link: https://www.cnscbt.ro/ ).

Pentru mai multe detalii privind deciziile de carantinare/izolare, vă rugăm să vă adresați Direcției de Sănătate Publică Cluj, care gestionează formalitățile legate de Covid-19. Puteți contacta DSP Cluj la următoarele date de contact: 0264-433-645, dspj.cluj@dspcluj.ro. De asemenea, puteți accesa linia Tel Verde, destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus), la numărul de telefon 0800 800 358. 

Pentru a evita posibile neplăceri la îmbarcare, vă recomandăm să mențineți în permanență legătura cu compania aeriană cu care doriți să călătoriți.